ΜΕΤΟΧΙ-ΥΔΡΑ

Πως θα έρθετε από την Αθήνα, στο Μετόχι με το αυτοκίνητό σας

Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει, τότε μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα σε περίπου 2 ώρες & 45'.

Ακολουθώντας την Αττική Οδό και στην συνεχεία την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, αμέσως μετά τον Ισθμό, πηγαίνετε δεξιά στην έξοδο 10 (Κόρινθος - Επίδαυρος) και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα, στον δρόμο που οδηγεί στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και συνεχίζει προς την Επίδαυρο.

Οδηγείτε για 40 περίπου λεπτά και φθάνετε στη διασταύρωση για την Επίδαυρο. Λίγο πριν θα δείτε πινακίδες προς Πόρο ή Σπέτσες. Στη διασταύρωση πηγαίνετε δεξιά και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα.

Συνεχίζετε στον δρόμο αυτόν, συναντώντας δεξιά σας το supermarket "Βασιλόπουλος". Λίγο πιο κάτω συναντάτε πινακίδες σε μία άλλη διασταύρωση, στη οποία ακολουθείτε μία από τις παρακάτω δύο διαδρομές, που και από τις δύο μπορείτε να πάτε στο Μετόχι.

ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Πηγαίνετε στο Μετόχι μέσω του Πόρου και του Γαλατά) : Πηγαίνετε λοξώς αριστερά στην πινακίδα που δείχνει "προς τον Πόρο" και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο θα φθάσετε στον Γαλατά, που βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο, σε 30 περίπου λεπτά.

Διασχίζετε τον Γαλατά και συνεχίζετε ακολουθώντας τον ίδιο παραλιακό δρόμο. Περνάτε από τις περιοχές Πλάκα - Λεμονοδάσος - Αλυκή και μετά από περίπου μισή ώρα βρίσκεστε στο Μετόχι.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Πηγαίνετε στο Μετόχι μέσω του Κρανιδίου και της Ερμιόνης) : Συνεχίζετε τον δρόμο στον οποίο βρισκόσαστε, ακολουθώντας τις πινακίδες "προς Σπέτσες και Ύδρα". Μετά από περίπου 40 λεπτά και λίγο πριν φτάσετε στο Κρανίδι, σε άλλη διασταύρωση συναντάτε πινακίδα που δείχνει "προς Ερμιόνη" .

Ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο, περνάτε έξω από την Ερμιόνη και συνεχίζοντας παραλιακά περνάτε από το "Hydra beach" και στη συνέχεια ο δρόμος σας οδηγεί στο Μετόχι.

Όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε, ο δρόμος είναι αρκετά καλός και για τη συνολική διαδρομή από την Αθήνα μέχρι το Μετόχι, με μία μέση ταχύτητα, χρειαζόμαστε περίπου 2 ώρες & 45'.

Το Μετόχι είναι η κοντινότερη περιοχή της Πελοποννήσου που βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα. Στο Μετόχι υπάρχει χώρος και αν θέλετε και φυλασσόμενο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περάσετε απέναντι στην Ύδρα.

Το sea taxi "Cpt Jason" σας μεταφέρει κάθε στιγμή, όλο το 24ωρο, από το Μετόχι στην Ύδρα, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, με ένα τηλεφώνημά στο (+30) 6989775527.